Mėlynojo ryklio kepsnys

DSC_1382-Edit-2-1

Pavasarinių vėjų išsiūbuotas vandenynas plūsteli į visas virtuvės kerteles, užliedamas ją naujomis skonių bangomis…

Reikės

2 mėlynojo ryklio kepsnių

Šviežių petražolių

Marinatui:

1 a.š. sezamų aliejaus

1 didesnės, smulkiai sukapotos, česnako skiltelės

2 v.š. Teriyaki padažo

2 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

2 a.š. šviežiai spaustų apelsino sulčių

1 a.š. rudojo cukraus

1 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Užpilui:

2 v.š. nesūdyto sviesto

1 mažesnės citrinos

1 v.š. marinuotų kaparėlių

Druskos

Pipirų

Į sandariai uždaromą dubenėlį dedame visus marinatui skirtus ingredientus, viską gerai permaišome. Įguldome kepsnius bei gerai ištriname marinatu. Indelį sandariai užspaudžiame ir siunčiame pernakt į šaldytuvą.

Likus geram pusvalandžiui iki kepimo, iš šaldytuvo išimame besimarinuojančius kepsnius, tegul “pripranta” prie kambario temperatūros.

Kai kepsniai pastovi, imame iš marinato ir guldome ant popierinio rankšluoščio. Iš visų pusių nusausiname.

Į grilininę keptuvę, su gerai įkaitintu šlakeliu aliejaus, dedame kepsnius ir nuolat vartant kepame 3 – 4 min.

DSC_1383_1-2

Kepsniams baigiant kepti, mažoje keptuvėje, ant silpnos ugnies, tirpiname sviestą tol, kol pradeda gražiai geltonuoti.

Nuluptą citriną smulkiai supjaustome (beje, jei su citrinos rūgštumu nelabai “bendraujate”, tuomet jos dėkite kiek mažiau) ir kartu su sultimis verčiame į keptuvę, beriame kaparėlius. Nuolatos maišant kepame apie 1 – 2 min. Pagal skonį beriame druskos, pipirų ir dar kartą permaišome.

Citrininį kaparėlių padažą pilame ant kepsnio ir gardiname kapotomis petražolėmis.

P.S. Lai eksperimentai virtuvėje niekada nesibaigia…

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai