Po ūkanoto bei balose paskendusio pavasario iš kažkur netikėtai užklįdusių dviejų karščiu alsuojančių dienų tikrai pakanka grilio sezono atidarymui!
Reikės:
2 gabalėlių šviežios lašišos
Marinatui:
1 v.š. skysto medaus
1 v.š. garstyčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. česnakų granulių
1 a.š. džiovintų krapų
Druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių
Medų, garstyčias, alyvuogių aliejų, česnakų granules bei džiovintus krapus gerai išmaišome. Pagal skonį beriame druskos, aitriosios paprikos bei užmalame pipirų. Dar kartą permaišome.
Į gilesnį indą dedame žuvies gabaliukus, užpilame marinatu ir iš visų pusių aptriname. Indą pridengiame ir siunčiame į šaldytuvą 4-5 valandoms. Kol lašiša marinuojasi, vieną arba du kartus gabaliukus galima apvartyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.
Iš marinato išimame pasimarinavusią lašišą ir (odele žemyn) dedame ant įkaitintos, kokosų aliejumi papurkštos, grilinės. Iš visų pusių po kelias minutes apkepame. Kepimo laikas priklauso nuo gabaliukų storio. Idealiai iškepusi, kai šonai lengvai apskrudę, o vidus šiek tiek rausvas ir sultingas.
Iškepusią guldome ant šviežių rukolos lapelių, vyšninių pomidorų, brokolio žiedynų ir galiausiai pagardiname keliais lašeliais alyvuogių aliejaus su trumais.
P.S. Jei permainingi orai neleidžia startuoti grilio sezonui – puikiai pasitarnaus elektrinis grilis!
Komentarai