Tas magiškas vasaros laikas, kai ant siaurutės palangės telpa visas sodas – čiobreliai, mėtos, bazilikai, petražolės, braškės, … – ir viskas taip kvepia namais!
Reikės:
Tešlai:
150 g a.r. kvietinių miltų
100 g nesūdyto sviesto
1 mažo kiaušinio
2 v.š. ledinio vandens
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
1 vidutinio dydžio cukinijos
100 g ožkos sūrio
10 – 15 g Parmesan sūrio
1 a.š. šviežiai kapotų čiobrelių lapelių (su šakelėmis)
1 a.š. medaus
1 v.š. nesūdyto, lydyto sviesto
Pagardui:
Saujos šviežių rukolos lapelių
Kuo puikiausiai viską galima atlikti peiliu, bet šį darbą mielai perleidžiu virtuviniam kombainui – jis mano nepakeičiamasis pagalbininkas. Taigi, į indą beriame miltus, druską, kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską kapojame iki smulkių trupinėlių. Pilame lengvai išplaktą kiaušinį, ledinį vandenį ir tęsiame kapojimą kol tešla sulips į vieną gabalą. Susukame į maistinę plėvelę ir siunčiame mažiausiai valandai į šaldytuvą.
Plonomis riekelėmis supjaustome apluptą cukiniją bei ožkos sūrį. Smulkiai sutarkuojame Parmesan ir permaišome su kapotais čiobreliais. Atskirame indelyje ištirpiname sviestą bei dedame medų, kad ištirptų.
Kol orkaitė kaista (190° C), ant kepimui skirto popieriaus iškočiojame 5 mm storio apskritimą. Cukinijos griežinėlius dėliojame ratu, vieną ant kito šiek tiek užkeliant, o nuo šonų paliekant 1.5 – 2 cm kraštelį. Nepamirštame tarp cukinijos griežinėlių “paslėpti” ožkos sūrio.
Viršų nutepame medaus ir sviesto plakiniu, apiberiame sūrio bei čiobrelių mišiniu. Kraštelius užlenkiame į vidų ir siunčiame 30 min. į orkaitę. Kepame kol šonai gražiai apskrunda bei cukinijos griežinėliai suminkštėja.
Traukiame iš orkaitės, supjaustome picos peiliu, viršų užbarstome rukolos lapeliais ir skanaujame.
P.S. Norint ryškesnio skonio – viršų apšlakstome balzamiko gleizu.
Komentarai