Galette su ožkos sūriu, cukinijomis ir čiobreliais

20160708-DSC_2155_4

Tas magiškas vasaros laikas, kai ant siaurutės palangės telpa visas sodas – čiobreliai, mėtos, bazilikai, petražolės, braškės, … – ir viskas taip kvepia namais!

Reikės:

Tešlai:

150 g a.r. kvietinių miltų

100 g nesūdyto sviesto

1 mažo kiaušinio

2 v.š. ledinio vandens

Žiupsnelio druskos

Įdarui:

1 vidutinio dydžio cukinijos

100 g ožkos sūrio

10 – 15 g Parmesan sūrio

1 a.š. šviežiai kapotų čiobrelių lapelių (su šakelėmis)

1 a.š. medaus

1 v.š. nesūdyto, lydyto sviesto

Pagardui:

Saujos šviežių rukolos lapelių

Kuo puikiausiai viską galima atlikti peiliu, bet šį darbą mielai perleidžiu virtuviniam kombainui – jis mano nepakeičiamasis pagalbininkas. :) Taigi, į indą beriame miltus, druską, kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską kapojame iki smulkių trupinėlių. Pilame lengvai išplaktą kiaušinį, ledinį vandenį ir tęsiame kapojimą kol tešla sulips į vieną gabalą. Susukame į maistinę plėvelę ir siunčiame mažiausiai valandai į šaldytuvą.

Plonomis riekelėmis supjaustome apluptą cukiniją bei ožkos sūrį. Smulkiai sutarkuojame Parmesan ir permaišome su kapotais čiobreliais. Atskirame indelyje ištirpiname sviestą bei dedame medų, kad ištirptų.

Kol orkaitė kaista (190° C), ant kepimui skirto popieriaus iškočiojame 5 mm storio apskritimą. Cukinijos griežinėlius dėliojame ratu, vieną ant kito šiek tiek užkeliant, o nuo šonų paliekant 1.5 – 2 cm kraštelį. Nepamirštame tarp cukinijos griežinėlių “paslėpti” ožkos sūrio.

Viršų nutepame medaus ir sviesto plakiniu, apiberiame sūrio bei čiobrelių mišiniu. Kraštelius užlenkiame į vidų ir siunčiame 30 min. į orkaitę. Kepame kol šonai gražiai apskrunda bei cukinijos griežinėliai suminkštėja.

20160708-DSC_2151_3

Traukiame iš orkaitės, supjaustome picos peiliu, viršų užbarstome rukolos lapeliais ir skanaujame.

P.S.  Norint ryškesnio skonio – viršų apšlakstome balzamiko gleizu.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai