Kai šaldytuve susikaupia tiek sūrių, kad vieni kitiems pradeda šonus spausti ir po lentynas stumdytis – tvarka neišvengiama!
Į pirmąsias eiles rikiuoju varškės sūrius ir renkuosi daug laiko bei pastangų nereikalaujantį, tik kantrybę ugdantį receptėlį.
Beje, šaldytuvo durų varstymas ar žvilgčiojimas akies krašteliu, proceso tikrai nepagreitins. Laukiam, laukiam, laukiam – kantriai, kol sūrio gabalėliai maudosi aliejuje.
Reikės:
300 g varškės sūrio su kmynais (galima ir be jų)
1 l šalto vandens
2 v.š. jūros druskos
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. saldžiųjų paprikų dribsnių
1 a.š. rožinių pipirų
1 skiltelės česnako
1 džiovinto aštrus pipiriuko
3 skiltelių saulėje džiovinto pomidoro
kokybiško nerafinuoto alyvuogių aliejaus
poros šviežių rozmarino šakelių.
Į dubenį supilame vandenį, sudedame druską (kiekį galima prisitaikyti pagal save, daugiau / mažiau) ir kruopščiai išmaišome.
Sūrį supjaustome norimo dydžio kubeliais, sudedame į paruoštą sūrimą. Paliekame pastovėti šaltai, parą laiko.
Nuo sūrio kubelių nupilame skystį ir sluoksniuojame kartu su prieskoniais į indelį. Belieka užpilti aliejumi, kurio kiekis priklauso nuo to, kiek sūrio marinuosite. Aliejus turi visiškai apsemti sūrį.
Indelis, 2-3 paroms, keliauja į šaldytuvą.
P.S. Paprastutis varškės sūris tampa minkštas bei purus, jį pelnytai galima vadinti artimu Fetos giminaičiu.
Idealus užkandis prie vyno ar alaus, o likęs aliejus nepamainomas salotų pagardas.
Komentarai