Dar taip norėtųsi šiltų sriubų sezoną nukelti mažiausiai mėnesiui, tačiau ruduo lėkštėje jau švenčia rudenėlio šventę!
Reikės:
1 pastarnoko
1 nedidelio daržinio poro
1 raudonojo svogūno
1 nedidelės geltonosios paprikos
1 stiklinės šaldytų žirnelių
1 stiklinės brokolio žiedynų
1 stiklinės šviežių špinatų lapelių
1 valgomosios ybiškės (orka)
2 nedidelių morkų
2 saldžiųjų bulvių
3 skiltelių česnakų
4 – 5 juostelių džiovintų baravykų
1 kubelio daržovių sultinio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų, kario miltelių bei kitų mėgiamų prieskonių
Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame aliejų. Kol jis kaista, griežinėliais pjaustome daržinį porą, svogūną bei česnakus – kubeliais. Viską beriame į puodą ir kelias minutes apkepiname.
Tuo metu pjaustome pastarnoką, morkas bei papriką. Viską dedame į puodą, beriame prieskonius, permaišome, apkepiname 3 – 4 min. ir užpilame vandeniu su jame ištirpintu daržovių sultiniu.
Primažiname kaitrą ir paliekame 15 – 20 min. virti. Beje, virimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio gabalėliais supjaustytos daržovės.
Špinatų lapelius dedame į smulkintuvo indą, užpilame keliais šaukštais vandens (kad lengviau susimaltų) ir malame iki vientisos masės. Brokolių žiedynus įšskaidome į smulkesnius, griežinėliais pjaustome okrą.
Likus 5 min. iki sriubos virimo pabaigos, metame brokolius, žirnelius bei okrą. Likus 1 min. – supilame maltus špinatus ir permaišome.
Nukeliame nuo kaitros ir paliekame kelias minutes, kad susistovėtų.
Galima gardinti sausoje keptuvėje paskrudintomis vytinto kumpio juostelėmis.
P.S. Bobų vasaros belaukiant…
Komentarai