Kai praūžus švenčių maratonui, o gražiausioms metų šventėms kartu su silkėmis “pataluose”, keptomis antimis bei kalakutais, pasilikus kažkur užnugaryje – nenumaldomai grįžta noras paprastumui.
Reikės:
150 g ricotta sūrio
200 g a.r. kvietinių miltų
110 ml vandens
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
2 v.š. cukraus
2 kiaušinių
Citrinos žievelės
Medaus
Mėgiamų uogų
Į dubenį verčiame ricotta sūrį, įmušame kiaušinius, įberiame druskos bei cukraus, įtarkuojame citrinos žievelės ir viską labai gerai pertriname. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais. Verčiame į sūrio masę ir galiausiai supylę vandenį viską labai gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto arba pilame šiek tiek aliejaus ir kabinant šaukštu formuojame nedidelius blynelius. Kepame tol, kol gražiai pasipučia bei apskrunda.
Traukiame lauk ir sustatę bokštą apipilame lašeliu medaus bei gardiname mėgiamomis uogomis.
P.S. Sotūs, purūs ir minkšti!
Komentarai