Blyneliai su ricotta

DSC_5566Kai praūžus švenčių maratonui, o gražiausioms metų šventėms kartu su silkėmis “pataluose”, keptomis antimis bei kalakutais, pasilikus kažkur užnugaryje – nenumaldomai grįžta noras paprastumui.

Reikės:

150 g ricotta sūrio

200 g a.r. kvietinių miltų

110 ml vandens

1 a.š. kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

2 v.š. cukraus

2 kiaušinių

Citrinos žievelės

Medaus

Mėgiamų uogų

Į dubenį verčiame ricotta sūrį, įmušame kiaušinius, įberiame druskos bei cukraus, įtarkuojame citrinos žievelės ir viską labai gerai pertriname. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais. Verčiame į sūrio masę ir galiausiai supylę vandenį viską labai gerai išmaišome.

DSC_5570Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto arba pilame šiek tiek aliejaus ir kabinant šaukštu formuojame nedidelius blynelius. Kepame tol, kol gražiai pasipučia bei apskrunda.

Traukiame lauk ir sustatę bokštą apipilame lašeliu medaus bei gardiname mėgiamomis uogomis.

P.S. Sotūs, purūs ir minkšti!

Idėja – Beatos virtuvė
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai