Žaviuosi mangų sugebėjimu turėti šimtą, ar net daugiau, skirtingų veidų. Veidmainiai? Hmm…gal labiau universalūs…
Reikės:
1 prinokusio mango
1 a.š. medaus
¼ puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1 v.š. baltojo vyno acto
1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 a.š. aliejaus
0.5 a.š. aguonų grūdelių
Druskos
Šviežiai maltų pipirų.
Mangą nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į kokteilinę. Beriame likusius priedus. Viską plakame iki vientisos masės.
Medaus, baltojo vyno acto bei citrinos sulčių kiekis priklauso nuo to, kokio rezultato norite – saldesnio ar rūgštesnio. Geriausia – ragauti!
P.S. Mangai visur ir visada – kokteiliai, padažai, salotos, kepiniai,…
Komentarai