Spalvų įvairovė paskendusi saulės spinduliuose bei nosį kutenantys kvapai – virtuvė priklauso Meksikai!
Reikės:
6 taco laivelių
200 g maltos jautienos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 kupinas v.š. BBQ padažo
Puse prinokusio avokado
1 nedidelio mėlynojo svogūno
3 – 4 mažesnių marinuotų agurkėlių
Puse šviežios raudonosios paprikos
6 v.š. natūralaus jogurto
Kelių riekelių marinuotų jalapeno pipirų
Šviežios kalendros lapelių
Druskos
Pipirų
Citrinos sulčių
Į keptuvę pilame 1 v.š. alyvuogių aliejaus, palaukiame kol įkaista, suverčiame jautienos faršą. Mentele mėsą susmulkiname į smulkesnius gabaliukus, pagal skonį beriame druskos, pipirų. Ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitiname tol, kol gražiai apskrunda ir nebelieka skysčio. Tuomet įkabiname kupiną šaukštą BBQ padažo ir dar kartą permaišę pakepiname 1 min., kaitrą išjungiame.
Kol mėsa kepa kubeliais pjaustome avokadą, marinuotus agurkėlius, jalapeno pipirą, raudonąją papriką bei svogūną. Susmulkiname šviežios kalendros lapelius.
Taco laivelius rikiuojame ant karščiui atsparių grotelių ir siunčiame 2 min. į 200° C grilio funkcijai nustatytą mikrobangų krosnelę.
Sušilusius laivelius išimame, į visus po lygiai, paskirstome kepintą jautienos faršą ir vėl siunčiame atgal į 200° C, 5 min.
Galiausiai ant mėsos kabiname po šaukštą natūralaus jogurto, sluoksniais beriame kubeliais pjaustytas daržoves. Užberiame kalendros lapeliais ir pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.
P.S. Pagal skonį užspaudžiame citrinos sulčių!
Komentarai