Tadžine kepta višta

20160521-DSC_1743-2

Tereikia kilstelti dangtį ir garų debesys su didžiule jėga plūsteli į viršų! Akimirksniu virtuvė paskęsta 1000 ir 1 kvapų apsuptyje, o mintys vėl ir vėl klaidžioja siauromis Maroko gatvelėmis.

Reikės:

1 vidutinio dydžio vištos

Marinatui:

1 v.š. medaus

2 v.š. garstyčių

4 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. Kikkoman padažo

6 v.š. baltojo vyno

4 didesnių smulkiai kapotų skiltelių česnako

0.5 a.š. aitriosios paprikos miltelių

Pipirų

Garnyrui:

Mėgiamų daržovių (saldžiųjų bei paprastų bulvių, morkų, brokolių, briuselio kopūstų, svogūnų, paprikų)

20160521-DSC_1747

Į dubenėlį keliauja visi marinatui skirti ingredientai. Kruopščiai viską permaišome ir ištriname vištą.  Perkeliame ją į sandarų indą ir siunčiame marinuotis, mažiausiai 12 val., į šaldytuvą. Kas kelias valandas marinatą vis permaišome, o vištą apverčiame.

Orkaitę nustatome 220° C, įdedame tadžiną, tegul sušyla. Galiausiai į jį perkeliame vištą, aplink sudeliojame mėgiamas daržoves (išskyrus brokolius ir briuselio kopūstus, jiems tiek ilgai kepti tikrai nereikia), apšlakstome likusiu marinatu.

Beje, prieš tai daržoves permaišiau tame pačiame marinate, kuriame buvo vištiena.

Indą dedame į 220° C įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min. Tuomet primažiname temperatūrą iki 200° C, uždengiame tadžino dangtį, kepame apie 1 val. 30 min. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio.

Iki kepimo pabaigos likus 5 min., į troškintuvą keliauja brokoliai ir briuselio kopūstai.

Baigus kepti, tadžina išimame iš orkaitės ir kelioms minutėms paliekame pastovėti (dangčio neatidengiame).

P.S. Artimųjų Rytų dvelksmas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai