Pica su žirneliais ir pelėsiniu sūriu

picasuzirn-1

Kol ant įspūdžių iš Italijos dar nenusėdo dulkės, o mūza kelintą dieną mojuoja picos peiliu bei miltai, tarsi susitarę, buriasi į vieną vietą, nuspręsta – dienos užbaigtuvėms bus pica!

Reikės (24 cm skersmens picai):

130 g + 1 v.š. miltų (550C tipo)

3 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

3 v.š. šilto vandens

¼ a.š. druskos

¼ a.š. cukraus

1 a.š. sausų mielių

2 v.š. šilto pieno

2-2.5 v.š. pomidorų padažo

2.5 a.š. džiovinto, smulkinto rozmarino

1 a.š. česnako granulių

5 v.š. šviežių žirnelių

50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (Bleu d‘Auvergne)

20 g smulkiai tarkuoto Cheddar sūrio

 

Į indelį supilame šiltą pieną (jokiu būdu ne karštą, nes tuomet mielių bakterijos žus), suberiame druską, cukrų, mieles ir 1 v.š. miltų. Viską gerai išmaišome. Turi gautis grietinės tirštumo masė. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti, tegul mielės pakyla. Man užtruko apie 10 min.

Dubenėlyje permaišome likusius miltus su 0.5 a.š. džiovinto rozmarino. Supilame aliejų, vandenį ir masę su mielėmis. Viską gerai išminkome. Rezultate turi gautis elastinga, minkšta tešla (minkau apie 5 min, lankstau ir vartau, kad į tešlos vidų patektų kuo daugiau oro burbuliukų, ko pasekoje tešla bus korėta). Dubenėlio viršų uždengiame maistine plėvele ir padedame šiltai (40-50 min arba tol, kol padvigubėja).

Ant miltais nubarstyto stalo išverčiame pakilusią tešlą, kiek išplokštename ir perminkome. Imame už krašto ir lenkiam iki vidurio. Taip gauname apvalų tešlos gabaliuką. Kočėlo pagalba išformuojame norimo storio padą (kočiojau 5 mm). Nepamirštame, kad tešla mielinė, taigi dar „išsipūs“. Padą perkeliame ant kepimo popieriaus.

picasuzirn-2

Padą ištepame pomidorų padažu, apibarstome česnakų granulėmis bei 1 a.š. džiovinto rozmarino. Paliekame pastovėti apie 1-1.5 val.

Galiausiai padą nubarstome Cheddar sūriu, sudedame kubeliais pjaustytą arba trupintą mėlynojo pelėsio sūrį, žirnelius. Viską apibarstome likusiu džiovintu rozmarinu (turėjo likti 1 a.š.).

Kepame 200° C orkaitėje ant įkaitinto picos akmens, 15-20 min arba kol sūris išsilydo bei viršus gražiai apskrunda.

picasuzirn-3

P.S. Picos pade tokie didžiuliai burbulai iškilo, kokius net vaikystėje, iš kramtomos gumos, sunkiai pavykdavo išpūsti.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai