Plėšomos cinamoninės bandelės

DSC_3908

Geriau retkarčiais, bet tobulų! Būtent tokių, kokios ir privalo būti cinamoninės bandelės – purios, drėgnos, saldžios bei su keliskart padvigubintu cinamono kiekiu!

Reikės: (23 cm kepimo formai)

Tešlai:

3 v.š. baltojo cukraus

10 g šviežių mielių

1 stiklinės pieno

3 stiklinių a.r. kvietinių miltų

4 v.š. nesūdyto lydyto sviesto

Žiupsnelio druskos

Įdarui:

2 v.š. nesūdyto lydyto sviesto

1.5 v.š. malto cinamono

4 v.š. baltojo cukraus

1.5 v.š. rudojo cukraus

Užpilui:

2 v.š. nesūdyto lydyto sviesto

Nedideliame dubenėlyje išsukame mieles su cukrumi, supilame šiltą (jokiu būdu ne karštą) pieną bei įberiame 1 v.š. miltų. Viską gerai permaišome, pridengiame rankšluoščiu ir paliekame maždaug 30 min. šiltai, kad pakiltų, mielės suputotų bei padvigubėtų.

Į virtuvinio kombaino indą persijojame miltus kartu su druska, permaišome ir į miltų viduryje padarytą duobutę supilame suputojusias mieles bei pravėsusį lydytą sviestą. Nustatome vidutinį minkymo greitį ir minkome tol, kol tešla taps elastinga bei žvilganti. 30 min. paliekame pakilti. Pakilusią tešlą vėl perminkome, suformuojame rutulį ir perkeliame į aliejumi išteptą indą. Pridengiame virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame šiltai kilti mažiausiai 1.5 val.

Pakilusią tešlą perminkome, verčiame ant aliejumi patepto stalo ir kočiojame didelį, ploną stačiakampį. Tuomet visą viršų gausiai nutepame lydytu sviestu bei nubarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Tampriai tešlą susukame, o gautą ritinėlį supjaustome 2.5 – 3 cm gabaliukais. Galiausiai juos perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tarp gabalėlių paliekame tarpus, kad kylančiai tešlai būtų kur “plėstis”. Viršų nutepame lydytu sviestu, pridengiame ir paliekame kilti tol, kol padvigubės.

DSC_3915

Orkaitei įkaitus iki 180° C, pakilusias bandeles siunčiame į vidų ir kepame 25 – 30 min. arba tol, kol pagels viršus. Iškepusias traukiame iš orkaitės, o viršų apliejame keliais šaukštais lydyto sviesto.

P.S. Plėšome ir skanaujame kol šiltos!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai