Nekeptas sūrio pyragas su braškėmis

_DSC6585-4

Jei nėra ką švęsti – švęskim gyvenimą arba tokias akimirkas, kai ilgai lauktos svajonės pildosi ir džiaugmas ištirpsta burnoje kartu su pyrago gabalėliu.

Reikės:

125 g sausainių (naudojau McVitie’s Digestives The Original)

60 g riešutų (naudojau Pecan)

50 g nesūdyto sviesto

250 g Ricotta sūrio

150 ml plakamosios grietinėlės

200 g saldinto sutirštinto pieno

0.5 a.š. vanilinio cukraus

1.5 v.š. želatinos

25 ml vandens (želatinai ištirpinti)

_DSC6498-3

Želatiną ruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio.

Sausainius laužiame perpus ir dedame į smulkintuvo indą kartu su riešutais bei malame iki smulkių trupinėlių. Pilame tirpintą sviestą ir viską gerai permaišome.

Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Trupinėlius tolygiai paskirstome ant dugno, šonų ir labai gerai prispaudžiame. Formą dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir sustingtų.

Į kitą dubenėlį pilame sutirštintą saldintą pieną, dedame ricotta sūrį, beriame vanilinį cukrų ir viską permaišome. Dedame išplaktą grietinėlę bei pravėsusią želatiną – viską permaišome. Gauta masė neturi būti šaltesnė už želatiną, nes kitu atveju viskas labai greitai pradės stingti. Taip nutikus, indą statome į šilto vandens vonelę ir nuolatos maišant kaitiname iki vientisos masės.

Sūrio masę verčiame ant sustingusių trupinių, viršų kiek aplyginame ir siunčiame į šaldytuvą mažiausiai 4 val.

Pyragui sutvirtėjus, viršų puošiame pjaustytomis braškėmis.

_DSC6501-4

P.S. Už svajones, kurios pildosi!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai