Kai norams metų laikai nepaklūsta, tuomet pavasarėjantis oras pasidabina imbierinių sausainių kvapu!
Reikės:
80 g rudojo cukraus
80 g baltojo cukraus
100 g natūralaus medaus
75 ml šalto vandens
150 g nesūdyto sviesto
1 v.š. malto cinamono
1 v.š. malto imbiero
1 v.š. malto kardamono
½ a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. kepimo miltelių
500 g a.r. kvietinių miltų
Į karščiui atsparų puodą kabiname medų, beriame cukrų ir pilame vandenį. Ant silpnos ugnies kaitiname tol, kol cukrus ištirps. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir maišant kaitiname kol pasidarys vientisa masė. Jokiu būdu neužverdame. Galiausiai nukeliame nuo ugnies ir paliekame pravėsti. Pravėsusį permaišome su visais prieskoniais bei kepimo milteliais.
Į sirupą beriame persijotus miltus, užminkome tešlą. Ji gaunasi kiek minkštoka, tačiau miltų nepridedame, o viniojame į maistinę plėvelę ir siunčiame 8-10 val. į šaldytuvą, kad sukietėtų.
Stalą nubarstome miltais, o tešlą dar kartą perminkę kočiojame kuo ploniau (kuo ploniau iškočiojama, tuo trapesni bus sausainukai). Perkeliame ant maistiniu popieriumi išklotos arba lengvai miltais išbarstytos kepimo skardos. Siunčiame į 180° C įkaitintą orkaitę, 8-10 min., arba tol, kol gražiai pagelsta.
Iškepusių nejudiname, o paliekame kepimo skardoje, kad visiškai atvėstų.
P.S. Asmeninis zoologijos sodas 

Komentarai