Florentinai

_DSC7312-2

Nieko rimto! – šiam skanėstui prireiks tik kupino šaukšto noro, žiupsnelio fantazijos bei trupinėlio šilumos ir jis jau puikuojasi visame gražume!

Reikės:

50 g kukurūzų dribsnių

150 g sėlenų dribsnių

3 v.š. saulėgražų sėklų

2 v.š. moliūgų sėklų

2 v.š. linų sėmenų

2 v.š. baltojo sezamo sėklų

100 g razinų

8 – 9 v.š. saldinto sutirštinto pieno

_DSC7309-1

Produktus beriame į dubenį, viską gerai permaišome (jei dribsniai labai dideli, galima šiek tiek pagrūsti). Nuolat maišant pilame sutirštintą pieną. Masė turi būti drėgna, bet pieno pertekliaus neturi jaustis.

Į silikonines (puikiai tinka ir popierinės), keksiukams kepti skirtas formeles, įkabiname po kupiną šaukštą dribsnių ir sėklų mišinio. Lengvai paspaudžiame.

Formeles rikiuojame ant kepimo grotelių ir siunčiame 10 min. į 180° C įkaitintą orkaitę.

Dribsnių krašteliams pradėjus tvirtėti, traukiame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti bei sustingti ( 20 – 30 min.).

_DSC7310-2

P.S. Variacijų galima prigalvoti pačių įvairiausių! Tikrai nepamaišytų džiovinti vaisiai, aguonos, kokosų drožlės…

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai