Brownie pyragas

DSC_0370_1-22Kol Kalėdų Senelis paskutines dovanas pakuoja, o pačios nuostabiausios metų šventės rodos visai čia pat – lai namuose karaliauja pyragai!

Reikės:

140 g nesūdyto sviesto (+ gabalėlio skardai ištepti)

100 g kokybiško juodojo šokolado

100 g Lindt juodojo šokolado su kokosų drožlėmis

50 g baltojo cukraus

150 g rudojo cukraus

Žiupsnelis druskos

0.5 a.š. vanilinio cukraus

2 kiaušinių

1 kiaušinio trynio

85 g a.r. kvietinių miltų

 

DSC_0358_13

Garų vonelėje ištirpiname sviestą kartu su gabalėliais sulaužytu šokoladu (beje, šokoladą galima naudoti vien juodą, be jokių priedų – skonio bei noro reikalas). Viską maišome tol, kol pasidaro vientisa masė, tuomet nukeliame nuo kaitros ir supilame cukrų. Viską gerai išmaišome.

Į virtuvinio kombaino dubenį įmušame kiaušinius, trynį, beriame žiupsnelį druskos bei vanilinį cukrų. Viską išplakame. Į masę, nuolat maišant, iš lėto, supilame pravėsusį šokoladą. Galiausiai, per kelis kartus, suberiame miltus. Palaukiame kelias minutes, kol viskas gerai persimaišo.

Šį kartą kepiau kvadratinėje, 18 cm skardoje, taigi pyrago aukštis gavosi 3.5 – 4 cm, tačiau galima kepti ir didesnėje, jei norisi žemesnio. Nereikėtų pamiršti, kad plonesnis pyragas iškeps greičiau. Taigi, kepimo skardą ištepame sviestu ir supilame šokoladinę masę. Viskas keliauja 40 – 45 min. į 180°C įkaitintą orkaitę.

Iškepusį pyragą paliekame pravėsti, tuomet supjaustome norimo dydžio kvadratėliais.

P.S. …nes niekada šokolado nebus per daug!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai