Brioche pyragas

_DSC6640-1

Tik naminiai kepiniai turi tą nepakartojamą savybę namus paskandinti miltų pūgoje ir nosį kutenti iš orkaitės besiveržiančiais kvapais!

Reikės:

5 g šviežių mielių

30 ml šilto pieno

225 g kvietinių miltų

0.5 a.š. druskos

2 kiaušinių

125 g nesūdyto sviesto

15 g cukraus

Į virtuvinio kombaino indą pilame šiltą pieną, dedame mieles ir paliekame 5 min. kambario temperatūroje, tegul mielės pradeda burbuliuoti. Vėliau beriame miltus, druską bei lengvai išplaktus kiaušinius. Pritaisome tešlos minkymo kablį, nustatome vidutinį greitį, minkome 10 min., kol tešla tampa elastinga.

Tešlą iš minkymo indo trumpam išimame, į jį supilame cukrų (jei norisi saldžiau, kiekį reikėtų padvigubinti) bei sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Tešlos minkymo kablį pakeičiame K formos maišytuvu ir plakame kol sviesto bei cukraus masė pasidaro kreminė.

Tešla keliauja atgal į minkymo dubenį ant kreminės sviesto ir cukraus masės. Maišome kol tešla atšoka nuo indo šonų ir pasidaro žvilganti bei elastinga.

Dubenį uždengiame drėgnu virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje ~ 2 val.

Kai tešla pakyla, atgal uždedame tešlos minkymo kablį, tešlą verčiame į dubenį ir nustatę lėčiausią greitį minkome 3 – 4 min.

Tešlą perdedame į aliejumi išteptą indą, uždengiame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

_DSC6637-1

Kitą dieną, kai tešla naktį šaldytuve būna praleidusi, ištraukiame ir padalijame į dvi dalis – viena dalis turi būti dvigubai didesnė už kitą. Iš didesnės dalies formuojame kepaliuko formą ir dedame į aliejumi išteptą duonos kepimo formą. Iš likusios tešlos formuojame vienodo dydžio rutuliukus. man jų gavosi 10, tačiau tai priklauso nuo formos dydžio. Rutuliukus dedame ant suformuoto kepaliuko viršaus, lengvai prispaudžiame. Paliekame kambario temperatūroje ~ 1 – 1.5 val., kad pakiltų ir padvigubėtų.

Orkaitę įkaitiname iki 200° C, dedame pakilusį pyragą ir kepame 15 min. Tuomet kaitrą primažiname iki 160° C, kepame 40 – 50 min., kol viršus pasidengia auksine spalva.

Traukiame iš orkaitės ir paliekame 5 min. pravėsti.

P.S. Tokie smaližiai kaip Karlsonas – tepa storą uogienės sluoksnį ir skanauja!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai