Graikiško jogurto batonas

_DSC6575-1Purūs ir lengvi it debesėliai, jų skonis primena pačias saldžiausias vaikystės pasakas, kuriose pieno upės, cukraus kalnai, o batonai ant medžių auga!

Reikės:

225 g kvietinių miltų

8 g šviežių mielių

75 g natūralaus graikiško jogurto

2 v.š. alyvuogių aliejaus

52 ml kambario temperatūros vandens

1 a.š. cukraus

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis kmynų

Į dubenėlį beriame miltus, dedame šviežias mieles ir viską gerai ištriname. Pilame vandenį, alyvuogių aliejų, įkabiname graikiško jogurto, beriame cukrų ir minkome 5 min. Tuomet beriame druską ir vėl minkome (apie 10 min), kol viskas sukibs ir tešlos kamuoliukas taps elastingas.

Dubenėlį pridengiame rankšluoščiu ir leidžiame šiltai pastovėti apie 30 – 40 min.

Pakilusią ir padvigubėjusią tešlą dalijame į 2 didesnius ir 2 šiek tiek mažesnius gabalėlius. Kiekvieną gabaliuką kočiojame pailgos formos, tuomet kelias sekundes panardiname į šaltą vandenį ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Viršų apiberiame kmynais ir paliekame pakilti (1 – 1.5 val).

Orkaitę įkaitiname iki 230° C ir vos tik įdėję – temperatūrą primažiname iki 200° C. Po 15 min batoną išimame iš formos ir likusias 10 min kepame padėtą ant grotelių.

_DSC6578-1P.S. Nepakartojamas šviežios duonos kvapas.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai