Mieliniai kepiniai man visada primena vaikystę! Tiesa, mieline duona kvepiančių namų nepamenu, tačiau aguoninių bei cinamoninių bandelių kvapas iki pat šiol nosį kutena.
Reikės:
250 g a.r. kvietinių miltų
10 g šviežių mielių
150 ml šilto vandens
1.5 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. medaus
3 v.š. smulkiais kubeliais pjaustytų džiovintų pomidorų
0.5 a.š. maltų kario miltelių
0.5 česnakų granulių
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 saujos avižinių sėlenų
Žiupsnelio maltos ciberžolės
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Purškiamo kokosų aliejaus
Mieles apiberiame žiupsneliu cukraus, užpilame 1 v.š. šilto vandens ir permaišę paliekame pastovėti kol pradės burbuliuoti.
Į virtuvinio kombaino indą persijojame miltus, beriame druską, kario miltelius, ciberžolę, juoduosius pipirus, saldžiosios paprikos miltelius bei česnakų granules. Viską permaišome.
Šiltą vandenį sumaišome su medumi, aliejumi bei pakilusiomis mielėmis, viską pilame į miltų mišinį.
Nustatę vidutinį maišymo greitį paliekame 2 min. Jei masė labai sausa ir matosi sausų miltų, įpilame dar šiek tiek vandens, nes tešla turėtų būti lipni ir minkšta.
Beriame džiovintus pomidorus (sausus, nemirkytus aliejuje), ir paliekame minkyti 7 min., kol viskas sukibs į vieną gabalą. Pridengiame virtuviniu rankšluosčiu ir pastatę šiltoje vietoje kildiname 1 val.
Ant stalo beriame saują sėlenų, verčiame pakilusią tešlą ir šonus lenkiant vidurio link, formuojame apvalų kepaliuką.
Kepimo indą išpurškiame aliejumi, lenkimu į apačią, perkeliame kepaliuką. Pridengiame ir vėl statome šiltai mažiausiai 1 val.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C, dedame padvigubėjusią duoną, kepame 45 min., kol viršus gražiai apskrunda, o šonai atšoka nuo kepimo indo.
Iškepusią išimame ir paliekame 5 min. pastovėti, tada verčiame lauk, dedame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti.
P.S. Kepiau apvaliame, stikliniame, 17 cm inde.
Komentarai