Duona su raugu ir Chia sėklomis

DSC_7964-4

Po keliais avokado griežinėliais slepiasi šiltutėlė naminės duonos riekė – iki tobulų pusryčių trūksta tik garuojančio balintos kavos puodelio su žiupsneliu cinamono!

Reikės:

3.5 v.š. a.r. kvietinių miltų

3 v.š. rupių ruginių miltų

2.5 v.š. pilno grūdo, rupaus malimo kvietinių miltų

50 g medaus

60 g saulėgrąžų sėklų

50 g moliūgų sėklų

25 g sezamo sėklų

50 g gliaudytų lazdyno riešutų

15 g kmynų sėklų

1 v.š. Chia sėklų

Žiupsnelio druskos

3 v.š. ruginio duonos raugo

150 – 200 ml šilto vandens

DSC_7977-1

Viskas užtrunka daug greičiau, jei šaldytuve burbuliuoja raugas, atidėtas iš ankstesnio duonos kepimo, kitu atveju jį reikės pasigaminti (aprašyta čia).

Likus valandai iki duonos minkymo, iš šaldytuvo išimame raugą – tegul sušyla.

Į virtuvinio kombaino indą kabiname kupinus šaukštus miltų, beriame sėklas, druską bei pusiau perpjautus riešutus. Uždėję duonos minkymo kablį viską permaišome.

Į indelį su duonos raugu dedame medų, užpilame 100 ml šilto vandens ir viską gerai išmaišome. Supilame ant miltų ir sėklų mišinio.

Maišome ir vandens pilame tiek, kol tešla vis dar tirštoka, bet lengvai maišoma šaukštu (150 – 200 ml).

Baigus maišyti, nepamirštame atsidėti raugo kitam kartui, o likusią tešlą verčiame į aliejumi / sviestu išteptą bei sezamų sėklomis išbarstytą kepimo skardą.

Indelį su raugu bei duoną paliekame 8 – 10 val. šiltoje vietoje, kad įrūgtų.

DSC_7969-1

Galiausiai raugas keliauja į šaldytuvą, o išrūgusi duona į šaltą orkaitę. Nustatome 180° C temperatūrą ir kepame 1 val. 20 min, kol pluta gražiai apskrunda, o kepaliukas atšoksta nuo kepimo skardos šonų. Išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.

P.S. Net 100 pyragaičių nekeisčiau į vieną naminės duonos riekę :)

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai

2 Komentarai "Duona su raugu ir Chia sėklomis"


Svečias
Agnė
2019-03-01

Kokie kepimo skardos matmenys?