Stumiame į šoną kiek pabodusius, dvigubais kremo sluoksniais perteptus bei storu šokolado sluoksniu aplietus tortus – tegul pasikeitimai žavi, o kiekvienas naujo vėjo gūsis bent per žingsnelį priartina svajonių link!
Reikės (15 cm skersmens tortinei):
Pagrindui
75 g migdolų riešutų
15 g karijų riešutų
1 v.š. kokosų drožlių
35 g saulėgrąžų sėklų
55 g džiovintų datulių
10 g džiovintų mangų
0.5 a.š. cinamono
Druskos
Įdarui
150 g anakardžių riešutų
1 v.š. nesaldintos kakavos
1 v.š. šviežiai maltos kavos
1 a.š. Chia sėklų
1 a.š. cinamono
75 g natūralaus medaus
75 g kokosų aliejaus
Druskos
Pagrindui skirtus produktus beriame į virtuvinio smulkintuvo indą bei malame iki vientisos masės. Viską verčiame ant maistiniu popieriumi išklotos kepimo formos dugno. Šiek tiek paspaudžiame ir siunčiame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
Kol pagrindas stingsta, dubenėlyje užmerkiame anakardžių riešutus. Vandens pilame tiek, kad vos apsemtų.
Išbrinkusius riešutus, kartu su vandeniu, pilame į virtuvinio smulkintuvo indą, beriame Chia sėklas ir malame iki vientisos masės. Kitame inde sumalame kavos pupeles. Maliau labai trumpai, nes norėjosi ryškiai jaučiamų gabalėlių.
Maltus riešutus permaišome su kava, kakava, cinamonu, druska, medumi bei kokosų aliejumi. Verčiame ant sustingusio pagrindo, tolygiai paskirstome ir siunčiame atgal į šaldytuvą. Šaldome 5-6 val., dar geriau – per naktį.
Galiausiai, išimane iš kepimo formos, apipudriname kakava bei puošiame šviežiomis uogomis.
P.S. Šviežutėlės avietės čia puikiai tinka!
Komentarai