Kartais taip sunku apsispręsti kokio deserto labiau norisi! Tokiu atveju belieka raitotis rankoves ir gaminti abu – vienareikšmiškai keli desertai yra geriau nei vienas!
Reikės: (4 nedidelėms 200 ml stiklinaitėms)
Sūrio masė:
100 g pieniškų sausainių
30 g sviesto
200 kreminio sūrio
160 g 35% plakamosios grietinėlės
30 g cukraus pudros
Trintų braškių užpilas:
200 šviežių braškių
45 g cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
2 v.š. vandens
1 a.š. kukurūzų krakmolo
Šokoladinis musas:
50 g pieninio šokolado su iriso gabaliukais
12.5 g sviesto
50 g 35% plakamosios grietinėlės
2 g želatinos (lapeliais)
Šį kartą naudojau Malted Milk Biscuits sausainius – šiems artimiausi Selga. Taigi, sausainius dedame į sandarų maišelį ir kočėlu sutrupiname iki smulkių trupinių. Ant jų pilame ištirpintą sviestą ir viską gerai permaišome. Lygiomis dalimis padalijame į stiklinaites ir šiek tiek suspaudus siunčiame į šaldytuvą tol, kol pasigaminsime kremą.
Sūrio masei skirtą grietinėlę pilame į virtuvinio kombaino indą, beriame cukraus pudrą ir plakame iki standžių putų, tuomet labai atsargiai, mentele, įmaišome kreminį sūrį (Philadelphia). Gautą masę padalijame į stiklinaites ant sausainių trupinių. Siunčiame atgal į šaldytuvą 2 – 3 val.
Braškėms nuimame kotelius, nuplauname ir supjaustome mažais kubeliais. Verčiame į puodą, beriame cukrų ir kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol braškės suminkštės. Tuomet braškes pertriname per sietelį, o gautą skystį pilame atgal į puodą, užverdame. Supilame vandenyje išmaišytą krakmolą ir nuolat maišant kaitiname kol pradeda tirštėti. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Želatinos lapelį užmerkiame šaltame vandenyje.
Šokolado “viršūnėlėi” naudojau pieninį šokoladą su iriso gabalėliais, tačiau puikiai tinka ir kitoks.
Šokoladą sulaužome į mažesnius gabalėlius ir kartu su sviestu, ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpiname garų vonelėje. Nukeliame nuo ugnies ir iš karto įmaišome nusunktą želatiną.
Ištirpintą šokoladą atsargiai permaišome su iki standžių putų išplakta grietinėle.
Iš nurodyto produktų kiekio man gavosi 4 nedidelės stiklinaitės deserto, taigi 2 viršų užpildžiau braškių, kitų 2 – šokoladinio muso “kepurėlėmis”.
Galiausiai paliekame šaldytuve sustingti.
P.S. Prieš skanaudami puošiame naminiais morengais, džiovintais braškių gabaliukais ar taip, kaip norisi
Komentarai