Belgiški vafliai

DSC_1415-5

Koks gi kitas skonis labiau primena vaikystę jei ne vafliai… Rodos dar dabar nosį kutena jų kvapas, kurio neįmanoma supainioti su niekuo kitu. Tiesa, jie būdavo kitokie – plonučiai, traškūs bei tokie, kuriuos degančiais pirštų galiukais tekdavo riesti į ritinėlį, kol neataušo, o iš abiejų pusių aiškiai matydavosi įsispaudusių smulkių kvadratėlių žymės…

Reikės:

2 kiaušinių

300 ml pieno

225 g a.r. kvietinių, savaime kylančių, miltų

2 a.š. kepimo miltelių

Župsnelio druskos

100 g tirpinto nesūdyto sviesto

Į virtuvinio kombaino indą įmušame kiaušinius, pilame pieną ir viską gerai išplakame. Beriame miltus, kepimo miltelius bei druską ir išsukame iki vientisos konsistencijos.

Kitame dubenėlyje ištirpiname sviestą, palaukiame kol atvės. Pilame į tešlą ir šaukštu labai atsargiai įmaišome, nes perplaktas sviestas sukietins vaflius ir pradangins jų purumą.

DSC_1417-1

Galiausiai tešlą pilame į įkaitusią vaflinę (amerikietiško tipo, gilią) ir vartant kepame iš abiejų pusių tol, kol apskrunda.

Gardiname graikiniu jogurtu, mėgiamomis uogomis bei žiupsneliu granolos.

P.S.  Be cukraus, bet puikiai papildantis desertų gretas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai