Žiedinių kopūstų ir brokolių užkepėlė

20160511-1-2

Kai mintys skrajoja kažkur aplink virtuvę, besistengdamos ją aplenkti, neaišku kas dėl to kaltas – ar tai įsibėgėjęs pavasaris, ar vis labiau užuodžiamas gaivus atostogų vandenyno kvapas…

Reikės:

1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos

0.3 galvos brokolio

Kelių griežinėlių daržinio poro

3 v.š. duonos džiūvesėlių

Padažui:

25 g nesūdyto sviesto

25 g a.r. kvietinių miltų

250 ml pieno

20 g tarkuoto Parmesan sūrio

Žiupsnelio malto muskato riešuto

Žiupsnelio smulkiai pjaustytų džiovintų baravykų

Šviežiai maltų pipirų

Druskos

Brokolius, žiedinius kopūstus išskaidome į smulkesnius žiedynus bei apie 10 min apverdame pasūdytame vandenyje. Baigus virti verčiame į rėtį, perliejame šaltu vandeniu, paliekame nuvarvėti.

Puode ištirpiname sviestą, suberiame miltus, viską permaišome ir šiek tiek pakaitiname. Iš lėto pilame pieną bei nuolat maišome tol, kol pasidarys tirštas padažas. Jam sutirštėjus beriame tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytus džiovintus baravykus, muskato riešutą bei druską ir pipirus.

Į puodą su padažu verčiame apvirtus brokolius, žiedinius kopūstus, griežinėliais pjaustytą daržinį porą bei 2 v.š. duonos džiūvesėlių, permaišome.

20160511-2-3

Viską dedame į kepimo indą. Viršų apibarstome likusiais džiūvesėliais. Siunčiame į 180 ° C įkaitintą orkaitę ir kepame tol, kol viršus gražiai apskrunda (apie 20 min).

P.S. Ir visgi, skaniausi žiediniai kopūstai – pirkti turgeliuose iš močiučių :)

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai