Žiedinio kopūsto pica

_DSC6523-1Jei būtų rengiamos vasariškų picų varžybos, ši galėtų dalyvauti pasidabinusi pirmu numeriu ir puikuotis pavadinimu – “Žiedinio kopūsto tango su picos peiliu”!

Reikės:

1 didesnės žiedinio kopūsto galvos

¼ puodelio tarkuoto kietojo sūrio Džiugas

¼ puodelio tarkuoto Mozzarella sūrio

1 kiaušinio

Žiupsnelis druskos

½ a.š. česnako granulių

1 v.š. džiovinto rozmarino arba baziliko lapelių

_DSC6527-1

Pagardui:

3 v.š. pomidorų padažo

½ puodelio tarkuoto Mozzarella sūrio

Žiedinį kopūstą susmulkiname į mažesnius žiedynus ir beriame į virtuvinį kombainą. Malame, kol trupinėlių dydis bus panašus į ryžius (sumalus gaunasi apie 3 puodeliai).

Viską beriame į karščiui atsparų bei mikrobangų krosnelėje kaitinti tinkantį indą. Kaitiname 8 min, 600 W temperatūroje. Taip apdorotą žiedinį kopūstą paliekame pravėsti.

Imame marlę arba virtuvinį rankšluostį, ant jo perdedame kopūstą, susukame ir išsunkiame. Skystis neleis picos padui sukibti, todėl sunkiame kiek tik įmanoma daugiau.

Išsunktą žiedinį kopūstą perkeliame į dubenėlį, įmušame kiaušinį, beriame kietajį ir Mozzarella sūrius, druską, česnakų granules, džiovintus lapelius ir galiausiai viską kruopščiai permaišome.

Į orkaitę dedame picos akmenį ir kaitiname iki 230° C. Tuo metu, ant kepimo popieriaus, dedame gautą masę iš kurios formuojame apvalų picos padą. Perkeliame ant įkaitusio picos akmens, kepame 15 min.

Picos padą ištraukiame, pagardiname pomidorų padažu, sūriu ir siunčiame atgal 5-7 min arba tol, kol sūris pakankamai išsilydo.

_DSC6532-3

P.S. Netikėtas vasaros atradimas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai