Trašku, sotu, gardu, netikėta ir galiausiai – visiška priešingybė vaikystę primenantiems vafliams, kurie kvepėdavo vaniliniu cukrumi bei slėpdavosi po stora uogienės kepure!
Reikės (2 vafliams):
1 mažos cukinijos (500 g)
50 ml kokosų gėrimo
50 g Parmesan sūrio
35 g a.r. kvietinių miltų
1 kiaušinio
0.5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. virtų Quinoa (Kynva) sėklų
Šviežių baziliko lapelių
Šviežių svogūnų laiškų
Druskos
Pipirų
Padažui:
100 g šviežaus agurko
100 g graikiško jogurto be priedų
1 a.š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
1 a.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
Žiupsnelio šviežių krapų
Druskos
Pipirų
Apluptą cukiniją tarkuojame per burokinę tarką. Dedame į dubenėlį, apiberiame žiupsneliu rupios druskos ir paliekame pastovėti (30 min.)
Pastovėjusią cukiniją dedame ant marlės, susukame ir nusunkiame susidariusį skystį. Masė turi likti kuo sausesnė.
Dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinį, beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską permaišome. Pilame kokosų pieną, druską, pipirus, kapotus bazilikų lapelius, pjaustytus svogūnų laiškus. Beriame tarkuotą sūrį, dedame virtas Quinoa sėklas bei nusunktą cukiniją, viską permaišome.
Įkaitintą vaflinę išpurškiame aliejumi ir kabiname puse turimos tešlos. Kepame tol, kol vaflis gražiai, iš abiejų pusių vienodai, apskrunda bei viršus pasidaro traškus.
Padažą pasiruošiame kiek anksčiau, kad vafliams baigus kepti, beliktų tik susirasti šakutę ir skanauti. Taigi, agurką aplupame, sutarkuojame, apiberiame druska, palaikome, nusunkiame – viską darome taip pat, kaip su cukinija.
Į dubenėlį beriame smulkiai kapotą česnako skiltelę, krapus, druską, pipirus. Pilame citrinos sultis, aliejų, kabiname jogurtą. Dedame nusunktą agurką ir viską gerai permaišome.
P.S. Pasirodo, vafliai gali būti ne tik desertiniai!
Komentarai