Tuno kroketai su vyno padažu

DSC_1575-1-3

Kai pavasariniai vėjai žiedų pūgas į langą beria, o saulės atokaitoje bundanti gamta žalius kilimus kloja, rodos pavasarį galima įsimylėti vėl ir vėl…

Reikės (10 vnt):

120 g konservuoto tuno

100 g krabų mėsos (nebūtina, galima naudoti vien tuną (220 g))

1 didesnės saldžiosios bulvės

1 didesnės galvutės svogūno

1 kiaušinio

1 šviežios morkos

30 g fermentinio sūrio

1 v.š. kietojo sūrio Džiugas

Kelių stiebelių šviežių svogūno laiškų

Druskos

Šviežiai maltų pipirų

Apvoliojimui:

Kvietinių miltų

2 lengvai išplaktų kiaušinių

1 puodelio duonos džiūvesėlių

25 g kukurūzų traškučių (naudojau Walkers Doritos – Cool Original)

Alyvuogių aliejaus skirto kepimui aukštoje temperatūroje

Padažui:

2 v.š. alyvuogių aliejaus skirto kepimui aukštoje temperatūroje

1 dideslės galvutės svogūno

0.5 puodelio portveino (arba kitokio raudonojo vyno)

1 v.š. Heinz pomidorų padažo

1 a.š. balzamiko gleizo

1 v.š. aitriojo saldžiarūgščio padažo

Druskos

Pipirų

Į dubenėlį dedame nusausintą konservuotą tuną, krabų mėsą, saldžiąją bulvę (prieš tai ją nuskutame, išverdame ir sutriname šakute arba per sietelį), burokine tarka sutarkuotą morką bei fermentinį ir kietąjį sūrius. Beriame smulkiai pjaustytus svogūno laiškus, kubeliais kapotą svogūno galvutę, druską pipirus. Įmušame kiaušinį, viską gerai permaišome ir 30 min siunčiame į šaldytuvą, kad atvėstų.

Imame kukurūzų traškučius, smulkiai sutrupiname ir sumaišome su duonos džiūvesėliais. Į atskirus dubenėlius susiberiame miltus, džiūvesėlius bei išplaktus kiaušinius.

Iš atvėsusio įdaro gaminame vidutinio dydžio rutuliukus, man jų gavosi 10. Kiekvieną iš jų apvoliojame miltuose, išplaktame kiaušinyje bei džiūvesėliuose. Siunčiame atgal į šaldytuvą 15 – 20 min.

Kol rutuliukai vėsta, gaminame padažą. Kubeliais pjaustytą svogūną beriame į keptuvėje įkaitintą aliejų, ant silpnos ugnies troškiname tol, kol suminkštėja. Dedame pomidorų padažą, pilame portveiną, balzamiko gleizą bei saldžiarūgštį padažą. Užmalame pipirų, įberiame druskos, viską gerai išmaišome. Kartas nuo karto permaišant, troškiname 5 – 7 min.

Įkaitintame aliejuje tuno kroketus verdame tol, kol įgauna gražiai geltoną atspalvį. Aliejaus perteklių nusausiname ant virtuvinės servetėlės. Ragaujame su šiltu vyno padažu bei mėgiamomis salotomis.

DSC_1564-1-2

P.S. Pavasarinė spalvų paletė vienoje lėkštėje!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai