Varškinės tešlos čeburekai

DSC_5607-2“Karšti čeburekai ir šaltas alus” arba skanduotė kuri sunkiai pamirštama, jei bent kartą, vasarą, yra tekę kelioms minutėms užklysti į Palangos paplūdimį. Bet, kol vasara dar už tolimų upių bei kalnų, kas paneigs, kad tai ne tobuliausias savaitgalio užkandis!

Reikės:

Tešla

250 g 9% varškės

250 ml kefyro

2 kiaušinių

400 g a.r. kvietinių miltų

Druskos

1 a.š. sodos

1 a.š. obuolių acto

Įdaras

350 g jautienos faršo

1 kiaušinio

2 v.š. grietinės

2 v.š. vandens

1 svogūno

Druskos

Pipirų

DSC_5603Varškę gerai pertriname, supilame kefyrą, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Supilame obuolių actu nugesintą sodą, beriame druską ir po truputį sijojame miltus. Minkome ir miltų beriame tol, kol tešla prie rankų nebelimpa, tačiau vis dar minkšta ir elastinga.

Dubenėlyje jautienos (tinka ir kitokia mėsa) faršą išsukame su kiaušiniu, grietine bei šlakeliu vandens. Dedame smulkiai pjaustytą svogūną bei pagal skonį beriame prieskonius. Viską gerai permaišome.

Ant miltais nubarstyto stalo verčiame tešlą, iškočiojame lakštą. Išspaudžiame norimo dydžio apskritimus, ties viduriu dedame įdarą ir užverčiame likusia dalimi, prispaudžiame. Šiek tiek spustelime įdarą, kad tolygiai pasiskirstytų, tuomet kruopščiai kraštelius užspaudžiame šakute, kad kepant “neatsidarytų”.

Įdaro kiekis priklauso nuo apskritimų dydžio, tačiau geriau jo nepadauginti, kad kepant viršus neapdegtų, o vidus neliktų “žalias”.

Siunčiame į vidutinio kaitrumo įkaitintą aliejų ir vartant kepame tol, kol šonai gražiai apskrunda ir įdaras iškepa.

Iškepusius perkeliame ant virtuvinio rankšluosčio, paliekame kad aliejaus perteklius nuvarvėtų.

P.S. Skanaujame su puodeliu šilto sultinio!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai