Užkepta duona

_DSC6231-2Nesvarbu, kad iš ryto buvo tik 3-dienis, o savaitė tik bando verstis savaitgalio link, juk filmų vakarui tinkama kiekviena diena!

Reikės:

1 kepaliuko (400 g) šviesios duonos

150 g fermentinio sūrio

8 – 10 mažų pomidoriukų

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

1 v.š. majonezo

3 – 4 skiltelių  česnako

1 a.š. kario miltelių

1 a.š. šviežiai maltų pipirų

1 a.š. džiovintų baziliko lapelių

0.5 a.š. kmynų

Purškiamo alyvuogių aliejaus

Imame peilį ir kepaliuką supjaustome kvadratėliais. Pjauname kuo giliau, tačiau jokių būdu ne iki pat galo.

Į dubenėlį dedame tarkuotą sūrį, majonezą, beriame prieskonius, spaudžiame česnaką, pilame aliejų, užbarstome kmynus ir viską gerai išmaišome.

Gautą masę tolygiai paskirstome  po visas duonos “kišenėles”. Stengiamės sudėti kuo giliau, kad kepant neliktų sausų tarpų.

Pomidoriukus susmulkiname (kiekvieną dalinau į 4 dalis) ir susmaigstome į sūrio tarpus.

Kepaliuką nuo apačios iki pusės apgaubiame kepimo folija, kad kepant tvirčiau laikytųsi. Viršų apipurškiame alyvuogių aliejumi ir dedame 15 min į 190° C įkaitintą orkaitę arba tol, kol sūris išsilydo ir pradeda skrusti.

_DSC6234-1

P.S. Savaitėje tokių dienų galėtų būti mažiausiai 10!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai