Tortilija su humusu

DSC_3748

Vegetariška tortilijų versija tokia nepakartojama, jog lengvai galima pamiršti apie įprastines, kur vištienos kalnai, o salotų tik pėdsakai!

Reikės:

1 tortilijos lakšto su saldžiąja paprika

90 g humuso su saldžiąja paprika

0.5 nedidelės galvutės svogūno

0.5 nedidelio pomidoro

50-60 g saldžiame acte marinuotų raudonųjų paprikų

1 saujos šviežių salotų lapų

Purškiamo kokosų aliejaus, skirto kepimui aukštoje temperatūroje

Imame tortilijos lakštą, kabiname humusą, nuo priekio, kairiojo bei dešiniojo šonų paliekant apie 4-5 cm. Viską stengiamės vienodai paskirstyti 5-7 cm plotyje. Dedame šiaudeliais pjaustytą marinuotą papriką, svogūną bei pomidorą (sėklas išimame, išvengiant skysčių pertekliaus kepimo metu). Užklojame salotų lapais.

Paskutinis ir bene svarbiausias veiksmas – susukimas. Taigi, kairį bei dešinį kraštus lenkiame į vidų, ant jų užverčiame priekį ir galiausiai viską sukame iki pat galo.

Įkaitintą elektrinį grilį išpurškiame kokosų aliejumi, ant vienos pusės dedame tortiliją, o kita grilio puse prispaudžiame, kad tolygiai apskrustų iš abiejų pusių. Kepame 2-3 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.

DSC_3746-2

P.S. Kai norisi paeksperimentuoti – tepame skirtingų skonių humusą!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai