Kepti varškėtukai

DSC_5373Lai visos tamsios bei niūrios spalvos pasilieka kažkur užnugaryje drauge su pavasariu – laikas vasarai!

Reikės:

200 g liesos varškės

1 kiaušinio

1 a.š. vanilinio cukraus

2 v.š. cukraus

140 g a.r. kvietinių savaime kylančių miltų

Žiupsnelio druskos

1 prinokusio geltonojo mango

1 v.š. smulkintų migdolų riešutų

Virtuvinio kombaino inde gerai išplakame kiaušinį su druska, vaniliniu ir paprastu cukrumi (beriame daugiau, jei norisi saldesnių), dedame varškę ir lėtai maišant beriame miltus. Kai pasidaro sunku maišyti, pabaigiame rankomis. Viskas turi sulipti į vientisą, prie rankų nelimpančią, minkštoką tešlą. Padauginus miltų, tešla pasidaro kieta, tad ir varškėtukai nebus purūs.

Ant miltais nubarstyto stalo kočiojame maždaug 1 cm storio lakštą bei formelės pagalba spaudžiame norimo dydžio paplotėlius.

Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų su gabalėliu sviesto. Ant vidutinės kaitros, iš abiejų pusių, kepame varškėtukus, kol gražiai ir tolygiai apskrunda.

Kol varškėtukai kepa, trintuvu sumalame nuluptą mangą. Jei tyrė rūgštoka, galima pagardinti medumi ar įberti truputį cukraus.

Sausoje keptuvėje pakepiname susmulkintus migdolų riešutus.

Iškepusius varškėtukus perkeliame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius nuvarvėtų.

DSC_5370-3

Lėkštės viduryje statome “bokštelį”, kurį užliejame mangų tyre ir apiberiame skrudintais riešutais.

P.S. Vasara visada geltona!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai