Marinuotas varškės sūris

Kai šaldytuve susikaupia tiek sūrių, kad vieni kitiems pradeda šonus spausti ir po lentynas stumdytis – tvarka neišvengiama!

suris-2

Į pirmąsias eiles rikiuoju varškės sūrius ir renkuosi daug laiko bei pastangų nereikalaujantį, tik kantrybę ugdantį receptėlį.

Beje, šaldytuvo durų varstymas ar žvilgčiojimas akies krašteliu, proceso tikrai nepagreitins. Laukiam, laukiam, laukiam – kantriai, kol sūrio gabalėliai maudosi aliejuje.

Reikės:

300 g varškės sūrio su kmynais (galima ir be jų)

1 l šalto vandens

2 v.š. jūros druskos

1 a.š. džiovinto raudonėlio

1 a.š. saldžiųjų paprikų dribsnių

1 a.š. rožinių pipirų

1 skiltelės česnako

1 džiovinto aštrus pipiriuko

3 skiltelių saulėje džiovinto pomidoro

kokybiško nerafinuoto alyvuogių aliejaus

poros šviežių rozmarino šakelių.

suris-1

Į dubenį supilame vandenį, sudedame druską (kiekį galima prisitaikyti pagal save, daugiau / mažiau) ir kruopščiai išmaišome.

Sūrį supjaustome norimo dydžio kubeliais, sudedame į paruoštą sūrimą. Paliekame pastovėti šaltai, parą laiko.

Nuo sūrio kubelių nupilame skystį ir sluoksniuojame kartu su prieskoniais į indelį. Belieka užpilti aliejumi, kurio kiekis priklauso nuo to, kiek sūrio marinuosite. Aliejus turi visiškai apsemti sūrį.

Indelis, 2-3 paroms, keliauja į šaldytuvą.

suris-3

P.S. Paprastutis varškės sūris tampa minkštas bei purus, jį pelnytai galima vadinti artimu Fetos giminaičiu.

Idealus užkandis prie vyno ar alaus, o likęs aliejus nepamainomas salotų pagardas.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai