Keptas Camembert sūris

_DSC6195-4

Kai nosį kutena kepamo česnako kvapas, o aplinkui liejasi “sūrio upės” – savaitgalis…

Reikės:

1 dėžutės (250 g) Camembert sūrio

1 galvutės + 3 mažesnių skiltelių česnako

1 a.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Kelių lapelių šviežaus rozmarino

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų

Purškiamo alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Prancūziško batono

_DSC6201-5

Imame česnako galvutę, nupjauname viršūnėlę, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180° C įkaitintą orkaitę.

Sūrį išvyniojame ir dedame atgal į dėžutę. Viršutinę sūrio plutelę supjaustome kvadratėliais (jokiu būdu nepjauname iki pat dugno). Į tarpus įkaišiojame česnako skilteles (jei didesnės, tuomet galima pasmulkinti) bei rozmarino lapelius. Apiberiame druska ir pipirais.

Kai česnako viršus pradeda gražiai ruduoti (po maždaug 15-20 min), į orkaitę dedame sūrį ir kepame 15-20 min.

Prancūzišką batoną pjaustome riekelėmis, iš abiejų pusių apipurškiame aliejumi, užberiame druskos ir pipirų. Likus 3-4 min iki tol, kol sūris bei česnakas baigs kepti, ant grotelių dėliojame riekeles ir siunčiame į orkaitę. Kepame kol abi riekelių pusės apskrunda, o šonai pasidaro traškūs.

Iškepęs česnakas labai minkštas, taigi lengvai išsispaudžia iš savo “švarkelio”. Galiausiai, ant riekelės tepame sūrį, dedame minkštutėlį česnaką ir skanaujame!

_DSC6199-3

P.S. Taurė vyno – būtina!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai