Kepto moliūgo sriuba su kokosų pienu

_DSC7373-4

Pats geriausias komplimentas sriubai, kai po pirmo dubenėlio šaukštai į viršų keliami pakartojimui! Jei visos trintos sriubos būtų tokios spalvotos, kvapnios ir kreminės – sriubadienius būtų galima švęsti septynias dienas per savaitę!

Reikės:

1 kg nulupto kvapiojo moliūgo

0.3 l daržovių sultinio

250 – 300 ml kokosų pieno

10 didelių krevečių

1 didesnės skiltelės česnako

2 v.š. moliūgų sėklų

3 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Žiupsnelio druskos

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Rūkytos paprikos miltelių

Šviežių baziliko lapelių

_DSC7381-2

Nulupame moliūgą, išimame sėklytes ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Beriame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi (2 v.š.), tuomet dedame 30 – 35 min. į 180°C įkaitintą orkaitę. Nepamirštame porą kartų moliūgą apvartyti, kad kuo tolygiau apkeptų. Moliūgui pradėjus minkštėti bei likus 10 min. iki kepimo pabaigos, į skardą įdedame ketvirčiais pjaustytą česnako skiltelę.

Kol moliūgas kepa, sausoje keptuvėje skrudiname moliūgų sėklas tol, kol pradeda “spragsėti”, o šonai gražiai ruduoti. Paliekame pravėsti.

Įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu (1 v.š.) aliejaus, iškepame marinuotas (pagal savo mėgiamą receptą) krevetes.

Į puodą verčiame suminkštėjusį moliūgą, beriame druską, užmalame pipirų. Blenderiuojant, daržovių sultinį bei kokosų pieną pilame po truputį, taip reguliuodami norimą sriubos tirštumą. Pasiekus norimą tirštumą, sriubą užverdame.

Galiausiai, sriubos dubenėlį dekoruojame keptomis krevetėmis, moliūgų sėklomis, keptos paprikos milteliais bei šviežiais baziliko lapeliais.

_DSC7379-4

P.S. Pasakiškas rudens laikas, kai nereikia po balas braidyti, o vis rečiau išlendančią saulę keičia ryškiaspalvės rudens gėrybės!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai