Vištienos salotos

_DSC6173-2

Vasaros vakarais, kai pro pravirą langą vis plūsteli šiluma, o saulės spinduliai iš visų jėgų stengiasi atiduoti paskutinę šilumą, tuomet visa spalvų paletė sugula vakarienės lėkštėje!

Reikės:

2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių

120 g Mozzarella sūrio

12-15 mažų pomidorų

0.5 prinokusio avokado

1/4 vidutinio dydžio mėlyno svogūno

80 g špinatų lapelių

120 g rukolos salotų

Mėgstamų vištienos prieskonių

Šlakelio aliejaus

_DSC6174-2

Padažui:

1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. alyvuogių aliejaus su žolelėmis

1 a.š. medaus

1 skiltelės česnako

1/5 a.š. aguonų grūdelių

Druskos

Šviežiai maltų pipirų

_DSC6177-2

Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su mėgstamais prieskoniais. Šį kartą naudojau česnakų granules, šviežiai maltus pipirus, druską bei šlakelį alyvuogių aliejaus.

Kol vištiena marinuojasi pasiruošiame padažą. Į indelį dedame smulkiai pjaustytą arba spaudykle išspaustą česnaką, pilame šviežiai spaustas citrinos sultis, beriame druską, aguonų grūdelius, sudedame medų ir užmalame pipirų (druskos bei pipirų beriame pagal skonį). Viską gerai permaišome, tada lėta srovele, vis maišant, pilame aliejų. Dar kartą permaišome.

Įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu aliejaus, iškepame vištieną.

Kol vištiena kepa, į dubenėlį dedame salotas, avokado trikampėlius, plonai pjaustytą svogūną, pomidoriukus bei sūrį.

Iškepusią vištieną dedame ant salotų ir pagardiname padažu.

_DSC6178-3

P.S. Lengvai bei spalvotai dienos pabaigai!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai