Chia sėklų pudingas

_DSC5720-1Pavasaris saulėtų dienų sūpynes linguoja vis aukščiau, kol kokį kartą, pagautos vėjo, nutrūks ir į vasarą nukris!

Hmm, man tik taip atrodo, ar mano “mangų saulė” ryškumu varžosi su dangaus žvaigžde…

Reikės:

1 puodelio kokosų gėrimo

¼ puodelio Chia sėklų

1 v.š. medaus arba klevų sirupo

1 a.š. vanilinio cukraus

1 prinokusio kivi

1 prinokusio mango

2-3 v.š. migdolų plokštelių

1 a.š. Monin kokosų sirupo

_DSC5723-1

Į dubenėlį pilame kokosų gėrimą, beriame Chia sėklas, vanilinį cukrų, dedame medų / klevų sirupą. Šiek tiek saldumo suteikia vanilinis cukrus, taigi jei nemėgstate saldžiai, tuomet papildomai galima ir nebesaldinti.

Viską gerai permaišome, paliekame pusvalandžiui pastovėti, kas 10 min. vis permaišome.

Dar kartą permaišome, supilstome į mažesnius indelius (nepamirštame palikti vietos trintiems vaisiams). Indeliai į šaldytuvą keliauja mažiausiai 4 val., dar geriau jei paliksite per naktį. Sėklytės turi visiškai išbrinkti.

_DSC5721-1

Pudingo viršūnėlei gardinti, atskiruose kokteilinės indeliuose, sutriname mangą bei kivi. Aišku, galima gardinti ir kitokiais vaisiais, tiesiog šį kartą man norėjosi būtent taip! Jei vaisiai nėra visiškai prinokę ir kiek rūgštoki, galima pagardinti medumi / klevų sirupu.

Migdolų plokšteles beriame į sausą, įkaitintą keptuvę. Plokštelėms apskrudiname šonus, pilame kokosų sirupą ir kepiname, kol palieka traškios. Leidžiame atvėsti.

_DSC5722-1

P.S. O visgi, tai kas ryškiau šviečia – saulė ar mangas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai