Tuno steikas

_DSC66351

Žuvadieniams labiausiai tinka 5-dieniai! – užplaukiantys ne taip dažnai, bet nuo to darosi tik dar labiau laukiami!

Reikės:

2 šviežaus tuno file gabalėlių (1.5 – 2 cm storio)

1 v.š. juodojo sezamo sėklų

1 v.š. baltojo sezamo sėklų

2 saujų kepimui skirtų daržovių mišinio

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

Marinatui:

1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

1 a.š. smulkiai tarkuotos imbiero šaknies

0.5 nutarkuotos citrinos žievelių

1 a.š. Teriyaki padažo

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 didesnės, smulkiai kapotos česnako skiltelės

Žiupsnelis druskos bei šviežiai maltų pipirų

_DSC6561-1

Į dubenėlį dedame marinatui skirtus produktus ir viską kruopščiai išmaišome. Viskas keliauja į sandarų, užspaudžiamą polietileninį maišelį. Tuno gabaliukai turi “maudytis” aliejuje, kitu atveju žuvis bus sausoka, todėl aliejaus negailime.

Sudedame gabaliukus, išleidžame iš maišelio orą ir paliekame pastovėti 1 – 1.5 val. (kambario temperatūroje). Laikas nuo laiko maišelį vis pavartome, kad marinatas persimaišytų.

Kol tunas marinuojasi, atskiroje lėkštėje susimaišome sezamų sėklas, jomis apvoliosime file šonus.

Į grilinę keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitiname. Karštį primažiname iki vidutinio. Tuno file išiimane iš marinato ir nusausiname ant virtuvinio rankšluoščio. Šonus, lengvai paspaudžiant, kad kuo daugiau sėklyčių prikibtų, apvoliojame sezamo sėklose.

Dedame į keptuvę. Šioje vietoje labai svarbus kepimo laikas – vieną pusę kepame 2.5 min, tuomet apverčiame ir toliau kepame 1.5 min.

Iškepusį tuną kelioms minutėms paliekame pastovėti, tuomet wok keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname daržoves, pagal skonį beriame druskos bei užmalame pipirų.

Galiausiai, ant šiltų daržovių, guldome tuną ir skanaujame.

P.S. Į žuvies draugiją visada tinka keli lašeliai citrinos.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai