Trinta morkų sriuba su ciberžole

20160726-DSC_2281

Nors vasara nė neketina trauktis, tačiau rytai, paskendę rūkų vėsumoje, primena – sriubų sezonas jau taip arti!

Reikės:

0.5 kg šviežių morkų

1 nedidelės svogūno galvutės

2 kubelių daržovių sultinio

1 skiltelės česnako

0.5 a.š. malto imbiero

1 a.š. ciberžolės miltelių

0.5 a.š. čili paprikos miltelių

1 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio

1 a.š. medaus

1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

2 v.š. alyvuogių aliejaus

0.5 a.š. kapotų, džiovintų bazilikų

0.5 a.š. kapotų, džiovintų mairūnų

1.5 l vandens

Druskos

Pipirų

Morkas nuskutame, supjaustome plonesniais griežinėliais, kad greičiau išvirtų. Smulkiai sukapojame nuluptą svogūną bei česnaką.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame svogūnus, česnaką, palaukiame kol gražiai pagels. Dedame griežinėliais pjaustytas morkas bei visus prieskonius. Kelias minutes viską apkepiname.

Puode užverdame 1.5 l vandens. Vandens kiekį reguliuojame pagal norimos sriubos tirštumą, beje, verdant vanduo kiek nugaruoja. Dedame sultinio kubelius, apkepintas morkas su prieskoniais ir viską gerai permaišome. Ant silpnos ugnies paliekame virti tol, kol morkos suminkštės.

 

20160726-DSC_2267

Morkoms išvirus, nukeliame nuo ugnies, blenderio pagalba viską pertriname iki vientisos konsistencijos. Pilame citrinos sultis ir siunčiame atgal ant viryklės, užverdame.

Gardiname džiovintais krapais ar šaukšteliu liesos grietinės.

P.S. Oranžinė spalva ir vasarą palydėti, ir rudenį pasitikti.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai