Taco su malta jautiena

DSC_5693Spalvų įvairovė paskendusi saulės spinduliuose bei nosį kutenantys kvapai – virtuvė priklauso Meksikai!

Reikės:

6 taco laivelių

200 g maltos jautienos

1 v.š. alyvuogių aliejaus

1 kupinas v.š. BBQ padažo

Puse prinokusio avokado

1 nedidelio mėlynojo svogūno

3 – 4 mažesnių marinuotų agurkėlių

Puse šviežios raudonosios paprikos

6 v.š. natūralaus jogurto

Kelių riekelių marinuotų jalapeno pipirų

Šviežios kalendros lapelių

Druskos

Pipirų

Citrinos sulčių

Į keptuvę pilame 1 v.š. alyvuogių aliejaus, palaukiame kol įkaista, suverčiame jautienos faršą. Mentele mėsą susmulkiname į smulkesnius gabaliukus, pagal skonį beriame druskos, pipirų. Ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitiname tol, kol gražiai apskrunda ir nebelieka skysčio. Tuomet įkabiname kupiną šaukštą BBQ padažo ir dar kartą permaišę pakepiname 1 min., kaitrą išjungiame.

Kol mėsa kepa kubeliais pjaustome avokadą, marinuotus agurkėlius, jalapeno pipirą, raudonąją papriką bei svogūną. Susmulkiname šviežios kalendros lapelius.

Taco laivelius rikiuojame ant karščiui atsparių grotelių ir siunčiame 2 min. į 200° C grilio funkcijai nustatytą mikrobangų krosnelę.

DSC_5691

Sušilusius laivelius išimame, į visus po lygiai, paskirstome kepintą jautienos faršą ir vėl siunčiame atgal į 200° C, 5 min.

Galiausiai ant mėsos kabiname po šaukštą natūralaus jogurto, sluoksniais beriame kubeliais pjaustytas daržoves. Užberiame kalendros lapeliais ir pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.

P.S. Pagal skonį užspaudžiame citrinos sulčių!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai