Šparagai sluoksniuotoje tešloje

DSC_4795

Šio savaitgalio greitų užkandžių taikinyje – šparagai, dar kitų vadinami smidrais. Jų skonis toks puikus, tad užgožti padažu dar pasiginčyčiau ar verta, bet taurė vyno, vienareikšmiškai – būtina!

Reikės:

Plonų šviežių žaliųjų šparagų

Philadelphia light grietinėlės sūrio

Kiaušinio

Himalajų druskos

Pipirų

Džiovintų prieskoninių žolelių

Juodagrūdžių sėklų

Aliejaus

Iš šaldytuvo išimame šaldytą sluoksniuotą tešlą, tegul palengva atitirpsta. Beje, jos kiekis priklauso nuo to, kiek šparagų ruošiatės kepti.

Storesniems šparagams reikėtų nulaužyti galiukus bei trumpai apvirti, tad idealiausiai tinka plonyčiai, dar nespėjusiais sustabarėti kotais. Dedame į rėtį, po tekančia vandens srove nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Atitirpintos tešlos nekočiojame, paliekame 4 – 5 mm storio, kokia ir buvo. Viršų negausiai nutepame Philadelphia sūriu, apiberiame druska, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, papipiriname ir supjaustome 1 cm pločio juostelėmis.

Nuo šparago apačios, kylant viršūnėlės link, paliekant nedidelius tarpelius, visą tampriai apsukame. Dedame į aliejumi negausiai išpurkštą kepimo skardą, viršų nutepame lengvai išplaktu kiaušiniu ir apiberiame juodagrūdžių sėklomis.

DSC_4803

Kepame 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol šparagai suminkštėja, o sluoksniuota tešla gražiai apskrunda. Traukiame iš orkaitės ir skanaujame kol šilti.

P.S. Man patinka savaitgaliai!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai