Shakshuka – izraelietiška kiaušinienė su putpelių kiaušiniais ir feta

DSC_578800Sodraus bei ryškaus skonio gūsis – puikiai tiks įsibėgėjančiai Velykų savaitei!

Reikės: 

0.5 mėlynojo svogūno

0.5 saldžiosios paprikos

1 skiltelės česnako

2 prinokusių pomidorų arba puse skardinės (200 g) konservuotų

3 putpelių kiaušinių

2 v.š. sutrupinto feta sūrio

1/4 a.š. kumino

1/4 saldžiosios paprikos miltelių

1 v.š. alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio druskos

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Šviežių petražolių lapelių

Šviežių krapų

Naudojant šviežius pomidorus, visų pirma, jiems reikia nulupti skūrelę. Tai patogiausia padaryti 1 min. juos panardinus į verdantį vandenį, o tada perliejus šaltu vandeniu.

Svogūną, pomidorus ir papriką pjaustome kubeliais, o česnaką smulkiai sukapojame.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų beriame svogūną, lengvai apkepiname. Dedame česnaką, jam šiek tiek apkepus beriame kubeliais pjaustytą papriką bei pomidorus. Gardiname kuminu, saldžiosios paprikos milteliais, pagal skonį beriame druskos, užmalame pipirų. Viską gerai permaišome ir ant silpnos kaitros paliekame kepti. Retkarčiais vis permaišome.

DSC_578803

Skysčiui išgaravus bei pomidorų masei sutirštėjus, padarome tris duobutes į kurias įmušame po putpelės kiaušinį. Užberiame feta sūriu ir pridengus keptuvę dangčiu kepiname apie 2 min., arba tol, kol kiaušinio trynys tampa norimos konsistencijos.

Gardiname šviežiais krapų bei kalendros lapeliais ir skanaujame su duonos rieke!

P.S. Nurodyto kiekio užtenka vienai porcijai, tad esant didesniam skanautojų būriui, kiekį reikėtų didinti!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai