Rabarbarų pyragas

DSC_5708Gomurį kutenantis rabarbarų rūgštumas, biskvito purumas persipynęs su traškiomis migdolų plokštelėmis – taip tyliai, ant pirštų galiukų, ateina pavasaris!

Reikės:

115 g sviesto

200 g cukraus

3 didelių kiaušinių

1 a.š. vanilinio cukraus

200 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

600 g rabarbarų

1 didelės saujos migdolų plokštelių

Žiupsnelio druskos

Į virtuvinio kombaino indą dedame minkštą, kambario temperatūros, sviestą, beriame paprastą bei vanilinį cukrų ir plakame iki purios, baltos masės.

Į baltą sviesto masę, po vieną, mušame (kambario temperatūros) kiaušinius. Kas kartą laukiame kol kiaušinis visiškai įsimaišys į masę ir tik tada dedame kitą.

Kol kiaušiniai plakasi, persijojame miltus kartu su kepimo milteliais bei druska. Rabarbarus nulupame ir supjaustome plonomis plokštelėmis.

Primažiname mikserio apsukas ir po truputį beriame miltus. Atsargiai plakame, kad tešla išliktų puri.

Verčiame supjaustytus rabarbarus ir mentele atsargiai įmaišome į tešlą.

DSC_5704-4

Tešlą verčiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą nusegamais kraštais. Viršų apiberiame migdolų plokštelėmis ir siunčiame į 180° C įkaitintą orkaitę 50-55 min. arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis lieka švarus. Jei viršus per greitai ruduoja – pridengiame kepimo folija.

Iškepusį traukiame iš orkaitės, paliekame pravėsti. Galiausiai nusegame kraštus, išimame iš kepimo formos, apiberiame cukraus pudra ir skanaujame.

DSC_5704

P.S. Rabarbarai – pavasario pranašai!

Idėja – Every Cake You Bake
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai