Rabarbarų galette

DSC_5711Kai rabarbarai patys namų duris atranda, tai ir kaimynus galima nustebinti – be progos!

Reikės:

Pagrindas

165 g miltų

85 g kreminio sūrio

110 g sviesto

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio kepimo miltelių

1 1/2 a.š. šalto vandens

1 1/2 a.š. obuolių acto

Įdaras

400 rabarbarų

100 šilauogių

0.5 a.š. vanilinio cukraus

0.5 a.š. cinamono

75 g cukraus

35 g miltų

Viršus

1 kiaušinio

1 v.š. cukraus

Žiupsnelio migdolų plokštelių

1 v.š. tirpinto sviesto

Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais, beriame į virtuvinio kombaino indą kartu su druska ir viską gerai permaišome. Kabiname kreminį sūrį ir įjungę smulkinimo funkciją kapojame tol, kol gausis smulkūs trupiniai, tarsi smėlis. Dedame šaltą (galima 5 min. įdėti į kamerą), kubeliais pjaustytą, sviestą ir vėl smulkiname kol tešla pradės lipti į vientisą gabalą. Pilame obuolių actą bei šaltą vandenį ir dar šiek tiek permaišome kol viskas sulimpa į vientisą masę. Galiausiai tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir siunčiame 1.5 – 2 val. arba per naktį į šaldytuvą.

Rabarbarus šiek tiek aplupame, pjaustome kubeliais ir beriame į dubenį, kartu su vaniliniu ir paprastu cukrumi, cinamonu, šilauogėmis bei miltais. Viską permaišome.

DSC_5709

Iš šaldytuvo traukiame tešlą ir kočiojame apie 32 cm skersmens apvalų pagrindą. Jį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį verčiame rabarbarų masę, nuo šonų paliekant 5 – 7 cm. Likusius tešlos šonus kruopščiai užlenkiame vidurio link, aptepame kiaušinio plakiniu, apiberiame migdolų plokštelėmis, cukrumi bei apšlakstome tirpintu sviestu.

Siunčiame 40 – 45 min. į 180° C įkaitintą orkaitę. Kepame tol, kol rabarbarai visiškai iškepa, šilauogės nuo karščio pradeda sproginėti, o tešlos krašteliai gražiai apskrunda.

P.S. Kodėl rabarbarų sezonas toks trumpas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai