Pica su cukinijos griežinėliais

_DSC6643-5

Nepakartojamas metas, kai po kojomis ima čežėti įvairiaspalviai lapai, o pintinėse sugulusios rudens gėrybės tarsi prašyte prašosi ant pietų stalo!

Reikės:

Picos padui (30 cm skersmens):

300 g kvietinių miltų

7 g sausų mielių

130 ml šilto vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

1/3 a.š. cukraus

1/3 a.š. druskos

Pagardui:

3 v.š. pomidorų padažo

1 v.š. česnakų granulių

1 a.š. džiovintų rozmarinų

3 v.š. gruzdintų svogūnų

1 mažesnės cukinijos

100 – 120 g fermentinio sūrio

2 v.š. kukurūzų miltų

Į virtuvinio kombaino indą beriame miltus, cukrų bei mieles. Uždedame tešlos minkymo kalbį bei nustatę lėčiausią maišymo greitį po truputį pilame vandenį ir minkome 4 min. Tuomet suberiame druską. Greitį šiek tiek padidiname, supilame aliejų, minkome 10 min. arba tol, kol tešla pasidaro vientisa ir elastinga.

Tešlą išverčiame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame drėgnu virtuviniu rankšluoščiu ir paliekame 2 val. šiltai kilti, kol padvigubėja.

Kol tešla kyla, susitarkuojame sūrį, plonais griežinėliais susipjaustome cukiniją (naudoju kuo “jaunesnę”, kurios žievelė dar minkšta, o pati vos gero sprindžio ilgio).

Orkaitę įkaitiname iki 250° C. Po 5 min. nuo įjungimo, į vidų dedame kepimo akmenį, tegul kaista.

Ant stalo beriame kukurūzų miltus, išverčiame pakilusią tešlą ir lengvai spaudžiant formuojame apvalų picos padą. Jį perkeliame ant kukurūzų miltais nubarstyto kepimo popieriaus. Viršų tepame pomidorų padažu, beriame česnakų granules, džiovintus rozmarinus, gruzdintus svogūnus bei trečdalį tarkuoto sūrio. Dėliojame cukinijos griežinėlius ir galiausiai juos apiberiame likusiu sūriu.

_DSC6651-3

Ant įkaitusio picos akmens dedame picą ir siunčiame atgal į orkaitę ~10 min., kol sūris išsilydo, o krašteliai pradeda gražiai ruduoti.

P.S. Juk picos nebūtinai turi būti mėsiškos!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai