Kepta anties krūtinėlė

DSC_4807

Vis greičiau žiemos link bėgančiais rudens vakarais, kuo dažniau norisi praverti orkaitę naujiems, šiluma dvelkiantiems, skonių ieškojimams.

Reikės:

1 (apie 200 g) anties krūtinėlės

Himalajų druskos

Juodųjų pipirų

Krūtinėlę dedame ant popierinio rankšluosčio, iš visų pusių gerai nusausiname. Aštriu peiliu odelę labai negiliai įpjauname skersai ir įstrižai, paliekant maždaug 1 cm atstumą tarp juostų. Iš abiejų pusių gausiai apiberiame druska bei pipirais.

Dedame į šaltą keptuvę odele į apačią ir nustatę vidutinę kaitrą, nevartant kepame 6 min., kol poodžio riebalai atitirpsta bei odelė šiek tiek apskrunda. Tuomet apverčiame ant kitos pusės ir kepame 1 min.

Atverčiame atgal ant odelės ir kartu su keptuve siunčiame į 220° C įkaitintą orkaitę. Kepame 6 – 8 min., priklausomai nuo to, kaip iškepusios norisi. Keptos 6 min. vidus bus rausvas bei sultingas.

Traukiame iš orkaitės, išimame iš karštos keptuvės, odele į viršų perkeliame ant lėkštės. Kelioms minutėms paliekame susistovėti, kad odelė pravėstų bei pasidarytų traški.

DSC_4808-2

P.S. Šį kartą garnyrui saldžiųjų bulvių, pastarnokų bei burokėlių košė, aplieta keliais lašeliais nuo kepimo likusiais antienos riebalais ir pagardinta rukolos lapeliais.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai