Daržovienė

DSC_4253-3

Dar taip norėtųsi šiltų sriubų sezoną nukelti mažiausiai mėnesiui, tačiau ruduo lėkštėje jau švenčia rudenėlio šventę!

Reikės:

1 pastarnoko

1 nedidelio daržinio poro

1 raudonojo svogūno

1 nedidelės geltonosios paprikos

1 stiklinės šaldytų žirnelių

1 stiklinės brokolio žiedynų

1 stiklinės šviežių špinatų lapelių

1 valgomosios ybiškės (orka)

2 nedidelių morkų

2 saldžiųjų bulvių

3 skiltelių česnakų

4 – 5 juostelių džiovintų baravykų

1 kubelio daržovių sultinio

3 v.š. alyvuogių aliejaus

Druskos, pipirų, kario miltelių bei kitų mėgiamų prieskonių

Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame aliejų. Kol jis kaista, griežinėliais pjaustome daržinį porą, svogūną bei česnakus – kubeliais. Viską beriame į puodą ir kelias minutes apkepiname.

Tuo metu pjaustome pastarnoką, morkas bei papriką. Viską dedame į puodą, beriame prieskonius, permaišome, apkepiname 3 – 4 min. ir užpilame vandeniu su jame ištirpintu daržovių sultiniu.

Primažiname kaitrą ir paliekame 15 – 20 min. virti. Beje, virimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio gabalėliais supjaustytos daržovės.

Špinatų lapelius dedame į smulkintuvo indą, užpilame keliais šaukštais vandens (kad lengviau susimaltų) ir malame iki vientisos masės. Brokolių žiedynus įšskaidome į smulkesnius, griežinėliais pjaustome okrą.

DSC_4253-3

Likus 5 min. iki sriubos virimo pabaigos, metame brokolius, žirnelius bei okrą. Likus 1 min. – supilame maltus špinatus ir permaišome.

Nukeliame nuo kaitros ir paliekame kelias minutes, kad susistovėtų.

Galima gardinti sausoje keptuvėje paskrudintomis vytinto kumpio juostelėmis.

P.S. Bobų vasaros belaukiant…

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai