Burokėlių mišrainė su pupelėmis

DSC_5450333333

Lai sako kas ką nori, bet vaizdas prie skonio tikrai kelis pliusus prideda, tad stambiai pjaustytų mišrainių gerbėjai šį kartą tegul pastovi užribyje!

Reikės:

3 vidutinio dydžio žalių burokėlių

400 g raudonųjų, vandenyje konservuotų, pupelių

2 nedidelių marinuotų agurkėlių

1 nedidelio mėlynojo svogūno

1 v.š. liesos grietinės

2 v.š. majonezo

Druskos, pipirų, svogūno laiškų, žiupsnelio džiovintų krapų

Lengvai pasūdytame vandenyje išverdame burokėlius. Baigus virti, 5 – 10 min. panardiname į šaltą vandenį, kad lengviau nusiluptų.

DSC_5448-2

Nuluptus burokėlius, svogūną bei agurkus supjaustome mažesniais kubeliais. Pupeles perliejame šaltu vandeniu, kad neliktų konservavimo skysčio, nuvarviname.

Viską verčiame į dubenį, pagal skonį beriame druskos, dedame krapus, pjaustytus svogūno laiškus, kabiname majonezą ir grietinę bei užmalame pipirų. Gerai permaišome, jei šiek tiek “sausoka”, pridedame majonezo.

P.S. Viskas slypi paprastume!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai