Brioche bandelės

DSC_4903

Kai ūkanoti bei rasos lašelių karoliais pasidabinę rytai vis dar kvepia vasariška aviečių uogiene, trūksta tik purių it debesėliai sviestinių bandelių!

Reikės:

250 g a.r. (550 tipo) kvietinių miltų

35 g cukraus

7.5 g šviežių mielių

5 g druskos

3 vidutinio dydžio kiaušinių

125 g nesūdyto sviesto

Visi produktai, kurie skirti tešlai, turi būti šalti. Taigi, į virtuvinio kombaino indą beriame miltus, cukrų, druską, dedame mieles ir viską permaišome. Įmušame kiaušinius ir minkome apie 10 min. Tuomet sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, minkome apie 10-15 min. tol, kol tešla atšoks nuo indo sienelių ir bus vienalytė. Iš tešlos suformuojame kamuoliuką, pridengiame rankšluosčiu ir paliekame 2 val. šiltai, tegul kyla.

Pakilusią tešlą perlankstome, pridengiame rankšluosčiu ir siunčiame į šaldytuvą 12-14 val.

Tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame 1 val. pastovėti kambario temperatūroje. Tuomet išverčiame ant darbastalio, padalijame į 8 lygias dalis, suformuojame mažus kamuoliukus. Pridengiame ir paliekame 10 min. pastovėti.

Formuojame bandeles taip, kaip parodyta šiame video. Sudedame į keksiukų kepimo formeles, aptepame lengvai išplaktu kiaušiniu su druska, pridengiame ir paliekame kilti tol, kol padvigubės.

DSC_49121

Prieš dedant kepti, bandelių viršų dar kartą nutepame plakiniu, apiberiame cukrumi sumaišytu su cinamonu ir siunčiame 10-15 min. į 190°C įkaitintą orkaitę. Kepame tol, kol viršus gražiai apskrunda.

P.S. Nieko nelaukiame ir ragaujame kol šiltos.

Idėja – čia
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai