Belgiški vafliai su varške

DSC_5695Savaitgaliais būna tie išskirtiniai rytai, kai nereikia niekur skubėti, o ilgi ir sotūs pusryčiai – privaloma tradicija!

Reikės:

100 g varškės

100 g 00 tipo kvietinių miltų

1 didelio kiaušinio

50 g natūralaus jogurto

25 g sviesto

0.5 a.š. vanilinio cukraus

0.5 a.š. kepimo miltelių

1 v.š. cukraus

1 a.š. liofilizuotų mėlynių miltelių

Žiupsnelio druskos

1 v.š. medaus

Šviežių mėlynių

Į virtuvinio kombaino indą verčiame varškę, natūralų jogurtą, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, liofilizuotų mėlynių miltelius (nebūtina), druską bei pilame ištirpintą sviestą. Beje, cukraus kiekį deriname pagal savo pomėgius, jei iškeptus apliesime medumi, tuomet kiekį galima primažinti arba visai jo nedėti. Taigi, viską gerai išmaišome.

Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir po truputį, nuolat maišant, suberiame į varškės masę. Dar kartą viską gerai permaišome. Turi gautis gana tirštoka tešla.

DSC_5698

Tešlą kabiname į įkaitusią belgiškų vaflių vaflinę ir kepame tol, kol gražiai apskrunda. Šioje vaflinėje kepti vafliai gaunasi stori ir korėti, tačiau puikiai pavyktų ir kitokio tipo keptuvėje.

Iškepusius gardiname jogurtu, šviešiomis bei liofilizuotomis mėlynėmis, apšlakstome natūraliu medumi.

P.S. Iš nurodyto kiekio gaunasi viena porcija (3 nedidukai vafliai), jei valgytojų daugiau – kiekį būtina didinti.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai