Avinžirnių falafeliai

DSC_4670-5

Kartais taip nuoširdžiai mėgstu apniukusias dienas ir tas lietaus upes ant lango, tuomet sukiojimasis virtuvėje teikia tokį nenusakomai gerą naujų atradimų jausmą!

Reikės:

2 skardinių konservuotų avinžirnių (viso 800 g)

1 saujos šviežių petražolių

1 saujos šviežių kalendros lapelių

3 svogūnų laiškų su ropelėmis

2 skiltelių česnakų

1 mažesnio svogūno

2 a.š. malto kumino

2 a.š. maltos kalendros

0.5 a.š. aitriųjų paprikų miltelių

1 a.š. kepimo miltelių

30 g a.r. kvietinių miltų

Žiupsnelio druskos

Juodųjų pipirų

4 – 5 v.š. maltų duonos džiūvesėlių

Aliejaus virimui

Avinžirnius verčiame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame kol visiškai nuvarvės.

Į smulkintuvo indą dedame pertažoles, kalendras, svogūną bei laiškus, česnakų skilteles ir visus prieskonius. Beriame avinžirnius ir malame iki vientisos masės. Neturint virtuvinio smulkintuvo, puikiausiai viską galima permalti mėsmale.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į avinžirnių masę. Dar kartą permaišome ir 30 min. paliekame pastovėti.

Pastovėjusią masę perminkome ir drėgnomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Kol dar drėgni, apvoliojame maltuose duonos džiūvesėliuose ir metame į 140° C įkaitusį aliejų. Svarbu, kad aliejaus temperatūra nebūtų per didelė, kitu atveju išorė apskrus, o vidus liks “žalias”. Vis pamaišant kepame tol, kol iš visų pusių gražiai paruduoja (apie 4 – 5 min.).

DSC_4695-2

Iškepusius traukiame lauk ir dedame ant vienkartinio virtuvinio rankšluosčio, kad  aliejaus perteklius nuvarvėtų.

P.S. Idealus derinys su humusu bei salotomis.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai