Aštrios burokėlių / morkų salotos su kalendromis

DSC_47044Po žiemos šaltuko nužnaibytų žandų – vitaminų dozė tikrai neprošal!

Reikės:

500 g šviežių burokėlių / morkų

5 vidutinio dydžio česnako skiltelių

2 didesnių svogūnų

50 ml balto vyno acto

1 a.š. maltų aitriųjų paprikos miltelių

100 ml alyvuogių aliejaus

0.5 a.š. kalendros grūdelių

Žiupsnelio druskos

Į dubenį beriame per “burokinę” tarką sutarkuotus burokėlius / morkas.

Atskirame inde permaišome actą su druska. Pilame ant burokėlių / morkų ir kruopščiai permaišome.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame nuluptus bei per pusę perpjautus svogūnus. Ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis apverčiant kepiname tol, kol gražiai apskrunda.

Kol svogūnai kepa, smulkiai sukapojame česnako skilteles, šiek tiek pagrūdame. Dedame ant burokėlių / morkų – nepermaišome. Taip pat beriame aitriąją papriką bei stambiai pagrūstus kalendrų grūdelius.

Apkepusias svogūno puseles traukiame lauk, o karštą aliejų pilame ant daržovių. Viską gerai permaišome.

Galiausiai viskas keliauja į sandarius indukus ir į šaldytuvą, o skanauti galima net po gero pusdienio!

P.S. Vienas už kitą skanesnis!

Idėja – Beatos virtuvė
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai